Fevralın 22-26 tarixlərində Türkiyə və Maltada Kulinariya üzrə beynəlxalq çempionat keçirilib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, keçirilən çempionatda 24 xarici ölkə (Azərbaycan, Türkiyə, Pakistan, Tunis, Avstriya, Serbiya, Sloveniya, İtaliya, İsrail, Qırğızıstan, Ruminiya, Ukrayna, Monqolustan, Bosniya-Hersoqoviniya, Makedoniya, Səudiyyə Ərəsbistanı, Kipr Türk Cümhuriyyəti, Yunanıstan, Bolqarıstan, Cənubi Koreya, İslandiya, Xarvatiya, Monteneqro) və Türkiyənin müxtəlif şəhərlərindən gələn aşpazlar iştirak edib
Tədbirdə AMKM-in baş direktoru Tahir Əmiraslanov (münsif qismində) və AMKA-nın üzvləri Bəyim Məmmədova (komanda kapitanı), Mədinə Əliyeva, Nərmin Rəcəbova (tərcüməçi qismində), Timur Pivkin, Halil Kozakoğulları, Valeh İmranov, Ruslan Şixiyev iştirak etdilər. Ümumiyyətlə 1600-a qədər yarışmacı 74 kateqoridə yarışdılar.
JP7 balıq sinfində Mədinə Əliyeva iştirak etdi və qızıl medal, SP1 modern Cuisine yarışından Halil Kozakoğulları gümüş medal, Ruslan Şixiyev və Valeh İmranov bürünc medal, Timur Pivkin gümüş medal, SP2 quzu sinfindən isə Timur Pivkin fərqlənmə diplomu qazandı.
JP9 əsas yemək yarışından Mədinə Əliyeva və Nərmin Rəcəbova bürünc medal, gənclərin komanda yarışından isə komandamız qızıl medal qazandı.
SP3 balıq sinfindən Halil Kozakoğulları qızıl, Ruslan Şixiyev, Valeh İmranov, Timur Pivkin gümüş medal götürdülər.
Komandamız SPT1 qara qutu sinifindən (Halil Kozakoğulları, Valeh İmranov, Ruslan Şixiyev) gümüş medal qazandılar.
Ümumiyyətlə Azərbaycan komandası 2 komanda yarışından 1 qızıl və 1 gümüş, 12 fərdi yarışdan isə 2 qızıl, 5 gümüş, 4 bürünc və 1 fərqlənmə diploma qazandılar. Türkiyədəki komandamız da Xocalı soyqrımına görə qollarında qara lentlə yarışlara girirdilər və Xocalı qətliamı haqqında iştirakçılara məlumat verirdilər.
Göstərdiyi köməyə görə, Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzi Mədəniyyət və Turizm Nazirliyinə, Qafqaz hotels by " Gilan Holding" - ə, keyfiyyətli məhsullarına görə “Azersun Holding” şirkətinə öz minnətdarlığını bildirir.