Mədə turşusunun azaldılması mədə-bağırsaq problemlərinə kömək edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, yeməkdən sonra sinə və ya boğazda yanma hissig, gəyirmə, qarının yuxarı hissəsində ağırlıq, şişkinlik, ürəkbulanma mədə turşuluğundan xəbər verir.
Mədə turşusunu azaltmağa kömək edən qidalar var. Belə ki, banan təbii olaraq qələvidir, bu da mədə turşusunu neytrallaşdırmağa kömək edir. Onlar həmçinin mədənin selikli qişasını qoruyurlar. Yulaf turşunu yaxşı mənimsəyir və mədənin divarlarını qoruyur. Zəncəfil antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir və turşu reflü və mədə narahatlığının simptomlarını aradan qaldırmağa kömək edir.
İspanaq, brokoli, qulançar və yaşıl salatlar kimi tərəvəzlərin turşuluğu azdır və mədə yanmasına səbəb olmadan həzm üçün faydalıdır. Badam südü turşuluğu azdır və mədə turşusu səviyyəsini balanslaşdırmağa kömək edə bilər. Qaynadılmış və ya bişmiş kartof mədə qıcıqlanmasının qarşısını almağa kömək edən təbii turşu azaldıcısı kimi çıxış edir.