Biz şəkəri müxtəlif qənnadı məmulatlarında görməyə daha çox öyrəşmişik, lakin məhsulun tətbiq dairəsi daha genişdir. Məsələn, supermarketdə hazır yeməklərdə şəkər görmək olar. Həmçinin, təcrübəli aşpazlar tez-tez birinci və ikinci yeməklərə bu “gizli tərkib hissəsi” əlavə edirlər.
Əgər ət məhsulları haqqında danışırıqsa, onda şəkər əlavə rol oynayacaq: onun köməyi ilə inanılmaz dərəcədə gözəl və təsir edici qabıq yaranır.
Əgər qidaların rəngini qorumaq lazımdırsa (məsələn, borşda olduğu kimi), o zaman şəkər digər inqrediyentlərdən daha yaxşı iş görə bilər.
Bunun sayəsində yemək gözəl çalarları saxlayır və daha "bərabər" dad əldə edir.
Leyla