Kefir probiyotik tərkibi və sağlamlığa faydaları ilə tanınan, süddən fermentasiya yolu ilə əldə edilən bir içkidir. Kefir mədə-bağırsaq sağlamlığı, immun sisteminin gücləndirilməsi və ümumi sağlamlığın dəstəklənməsi üçün faydalıdır.
Foodinfo.az kefirin faydalarını təqdim edir:
1. Bu içki müxtəlif probiyotik bakteriyalar və mayalar ehtiva edir. Bu probiyotiklər bağırsaq mikroflorasını tənzimləyir, həzm sistemini yaxşılaşdırır və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır.
2. Kefirin tərkibində olan probiyotiklər və vitaminlər immun sistemini gücləndirir, bədəni infeksiyalara qarşı daha müqavimətli edir.
3. O, kalsium və K2 vitamini ilə zəngindir. Bu minerallar və vitaminlər sümük sıxlığını artırır və osteoporoz riskini azaldır.
4. Laktoza həssaslığı olan insanlar üçün yaxşı bir alternativdir. Fermentasiya prosesi laktozanı parçalayır, bu da kəfiri daha həzm edilən edir.
5. Kefir tərkibində olan antioksidantlarla hüceyrələri sərbəst radikalların zərərindən qoruyur və yaşlanma prosesini yavaşladır.
Hər gün kəfir istehlak edərək mədə-bağırsaq sağlamlığınızı, immunitetinizi və sümük sağlamlığınızı dəstəkləyə bilərsiniz.