Dietoloq Rob Hobson hipertoniyanın inkişafına səbəb olan beş məşhur qidanın adını açıqlayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Britaniyanın “Daily Express” nəşri məlumat yayıb.
Həddindən artıq duz qəbulu bədəndə mayenin tutulmasına səbəb olur.
Gündə maksimum 6 qram duz istehlak edilə bilər, əks halda yüksək təzyiq təmin edilir.
İkincisi, konservləşdirilmiş şorbalardır. Belə ki, hazır bulyonlar, çox miqdarda duz ədviyyatları və natrium ehtiva edir.
Üçüncüsü, konservləşdirilmiş zeytundur ki, onun da tərkibində çoxlu duz da var.
Həmçinin, Hobsona görə, kokos yağı və qablaşdırılmış şirələrdən istifadə hipertoniyaya səbəb olur.
Hindistan cevizi yağında xolesterin artıran yağlar, qablaşdırılmış şirələr isə yağ əmələ gətirən şəkərlə zəngindir. Yüksək xolesterol və artıq çəki öz növbəsində hipertoniyaya səbəb olur.
Nərmin