Düzgün qidalanma insan sağlamlığının əsasıdır. Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, kardioloq Olqa Bokeriya hər masada olması lazım olan üç ucuz məhsulun adını çəkib.

Pəhrizinizə gül kələm, brokoli, Brüssel kələmi və oxşar yaşıl yarpaqlı tərəvəzləri daxil etməyə dəyər. Onlar detoksifikasiya fermentlərinin səviyyəsini artırmağa və qaraciyəri zədələnmədən qorumağa kömək edir.

Sarımsaq və çuğundur süfrədə mütləq olmalıdır. Onlar dəmir səviyyəsini artırır, qanı təmizləyir və qan təzyiqini sabitləşdirməyə kömək edir. Həkim çuğundur yarpaqlarını atmamağı məsləhət görür.

Pəhrizdə yumurta da olmalıdır. Onlar xolinlə zəngindir, qaraciyərin iltihabını müalicə etməyə və qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edən bir maddədir. Yağlı balıq və limon haqqında unutmayın. Bu qidalar iltihabı azaldır və qaraciyərdən piyləri çıxarır.