Qarpızı çörəklə yeməyin zərərli olduğu hələ elmi cəhətdən sübut olunmayıb, lakin bu məhsulların birləşməsi ilə bağlı risk faktorları hələ də mövcuddur. Birincisi mümkün həzm problemləridir.
Qarpızda çoxlu su və lif var ki, bu da xüsusilə çörək kimi karbohidratlarla qarışdıqda şişkinlik və qaza səbəb ola bilər. Bəzi insanlar üçün bu birləşməni həzm etmək çətin ola bilər, təsadüfi deyil ki, bəzi pəhrizlər və qida sistemləri mədədə fermentasiyanın qarşısını almaq və həzmi yaxşılaşdırmaq üçün ümumiyyətlə meyvələrin digər qida növləri ilə, xüsusən də karbohidratlarla birləşməsini tövsiyə edir.
Digər problem şəkər (qarpızda fruktoza) və kompleks karbohidratların (çörəkdə) birlikdə istehlakıdır. Qarpız yüksək glisemik indeksə malikdir, çörəyin glisemik indeksi ilə birləşir ki, bu da qan şəkərinin səviyyəsinin sürətlə artmasına səbəb ola bilər ki, bu da şəkərli diabet və ya insulin müqaviməti, hipertoniya və ya ateroskleroz xəstələri üçün arzuolunmazdır. Belə xəstəliklər üçün yeyilə bilən qarpızın maksimum miqdarı bir və ya iki ədəddir.
Mədə-bağırsaq traktının, diabet, hipertoniya, ateroskleroz, ürək və ya böyrək çatışmazlığı ilə bağlı probleminiz yoxdursa, özünüzü bu birləşmə ilə müalicə edə bilərsiniz, lakin ekspert tam taxıl və ya çovdar çörəyini seçməyi məsləhət görür - onlar ən aşağı glisemik indeksə malikdirlər.