Qış aylarında süfrələrimizdə istehlak etdiyimiz tərəvəz və meyvələr immunitet sistemimizi gücləndirərək müxtəlif xəstəliklərdən qorunmağa kömək edə bilər. Foodinfo.az qış xəstəliklərini aradan qaldıran tərəvəz və meyvələri təqdim edir:

1. Portağal: C vitamini ilə zəngin olan portağal soyuqdəymə və qrip kimi xəstəliklərə qarşı bədənin müqavimətini artırır. Antioksidant xüsusiyyətləri ilə də immunitet sistemini dəstəkləyir. 

2. Turp: Turp tərkibindəki A və C vitaminləri sayəsində tənəffüs yolu infeksiyalarının qarşısının alınmasında təsirlidir. Həm də həzm sistemini tənzimləyərək sağlam bir immunitet sisteminə töhfə verir.

3. Brokoli: Brokolinin tərkibində bol miqdarda C vitamini, lif və antioksidanlar var. Bu xüsusiyyətləri sayəsində qrip, soyuqdəymə kimi xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır. 

4. Sarımsaq: Sarımsaq təbii antibiotik xüsusiyyətləri sayəsində orqanizmi mikroblara qarşı qoruyur. O, həmçinin immunitet sistemini gücləndirir və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. 

5. Kələm: Kələm C vitamini mənbəyi olmaqla yanaşı, probiotik xüsusiyyətləri ilə həzm sistemini dəstəkləyir və immunitet sistemini gücləndirir.

Bu tərəvəz və meyvələr süfrələrimizdə olanda bədənimiz müxtəlif qış xəstəliklərinə qarşı daha güclü müdafiə mexanizmi inkişaf etdirir.