Bir çox insanlar bu meyvələrin faydalı xüsusiyyətləri haqqında düşünmədən şaftalı yeyirlər. Bununla birlikdə, 100 qram məhsulda üç qram maddə var. Həkim-dietoloq Yelena Tixomirova bu barədə Gazeta.ru-ya müsahibəsində danışıb.

Lif həzm olunmayan bir karbohidratdır, mədə-bağırsaq traktının peristaltikasına kömək edir və həzmi normallaşdırır. Bundan əlavə, qəbizliyin və faydalı mikroblarımız üçün qidanın əla qarşısının alınmasıdır.

Şaftalı həmçinin kollagenin istehsalına kömək edən xrom və silisiumun gündəlik tələbatının üçdə birini ehtiva edir ki, bu da öz növbəsində dəri, saç, diş, dırnaq və oynaqlara müsbət təsir göstərir. Ancaq meyvə ilə də həddindən artıq olmamalısınız, çünki onun tərkibində fiqurunuzu korlayan çoxlu karbohidratlar var, ekspert izah etdi. Onun sözlərinə görə, gündə 200 (və ya fiziki fəaliyyətlə 400) qramdan çox yemək olmaz.