Makaron dünyanın ən məşhur yeməklərindən biridir. Ancaq tez-tez belə bir fikir var ki, makaron çox sağlam deyil və artıq çəki artımına səbəb ola bilər. Bu həqiqətən doğrudurmu?
Foodinfo.az xəbər verir ki, makaronda orqanizm üçün enerji mənbəyi olan “mürəkkəb” karbohidratlar var. Bu məhsul uzun müddət toxluq hissi verir və həddindən artıq yemək ehtimalını azaldır. Bundan əlavə, makaron pəhriz lifini ehtiva edir. Lif həzm sisteminin düzgün işləməsini təmin edir və qəbizliyin qarşısını alır. Məhsul həmçinin sağlam maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin normal fəaliyyətini qorumaq üçün lazım olan B vitaminləri ilə zəngindir. Əlavə etmək lazımdır ki, yaxşı makaron (A qrupu və ya B qrupu) adi undan daha çox protein ehtiva edən bərk buğdadan hazırlanır.
Bu qida maddəsi sağlam dərinin, saçın, əzələlərin və sümüklərin qorunmasına kömək edən, eləcə də güclü immunitet sistemini qoruyan mühüm qida elementidir. Lakin həddindən artıq makaron istehlakı (gündə 80 qramdan çox quru məhsul) çəki artımına səbəb ola bilər. Ancaq onu ölçülü yeyirsinizsə və makaronu tərəvəz və zülallarla birləşdirsəniz, pəhrizinizin sağlam bir hissəsinə çevrilə bilər.