Səhər yeməyinə laqeyd yanaşmaq ürək sağlamlığı üçün ciddi təhlükələr yarada bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, səhər yeməyini atlamaq qanda şəkər və insulin səviyyəsini pozaraq metabolik sindroma səbəb olur, bu isə ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Belə vərdişlər yüksək qan təzyiqi, xolesterin səviyyəsinin artması və piylənməyə gətirib çıxara bilər.
Üstəlik, günün əvvəlində enerji çatışmazlığı stress hormonlarının səviyyəsini yüksəldərək ürəyə mənfi təsir göstərə bilər.
Sağlam bir səhər yeməyi ürək üçün faydalı olan lif, sağlam yağlar və proteinlə zəngin olmalıdır. Yulaf, qoz-fındıq, meyvələr və tam taxıllı qidalar ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Səhər yeməyini müntəzəm olaraq yemək ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün vacibdir.