Terapevt, dermatoloq və tibb elmləri namizədi İrina Baranova qanda şəkərin artmasına və qarın yağının artmasına ən güclü səbəb olan bir neçə məşhur məhsulun adını çəkib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, terapevt xəbərdarlıq edib ki, qaynağı şirin desertlər, bişmiş məmulatlar, qurudulmuş meyvələr, həmçinin böyük miqdarda şirin meyvələr olan sürətli karbohidratlar xüsusilə təhlükəlidir. Onun sözlərinə görə, belə məhsullar qlükoza səviyyəsini artırır və piylərin sürətlə artmasına səbəb olur.
Həkim tam taxılları sağlam karbohidratların mənbələri adlandırıb ki, bu da qan şəkərində sıçrayışların qarşısını almağa və uzun müddət enerji təmin etməyə kömək edə bilər.
Baranova vurğulayıb ki, orqanizmin düzgün işləməsi üçün təkcə qidanın gündəlik kalori miqdarı deyil, həm də enerji mənbələri vacibdir. O izah edib ki, ətdən və çörəkdən alınan eyni miqdarda kalori ferment sistemlərinə və ümumi insan sağlamlığına fərqli təsir göstərir.