Şokoladın faydası və ya zərəri haqqında dəqiq nəticə çıxarmaq mümkün deyil. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, elm adamları məhsulun ürəyə kömək etdiyinə əmindirlər, lakin eyni zamanda xəbərdarlıq edirlər.

Yalnız ən azı 70% kakao və ya kakao ekstraktı olan tünd şokolad ürək sağlamlığını yaxşılaşdırmaq potensialına malikdir. Kakao paxlalarında polifenollar, ürək xəstəlikləri, damar xəstəlikləri və diabet riskini azaldan birləşmələr var.

Alimlər desertin xüsusiyyətlərini təcrübələrdə dəfələrlə sınaqdan keçirmişlər, lakin nəticələr həmişə ziddiyyətli olmuşdur. Bəzən şokolad təhlükəli xəstəliklərdən qorunurdu, bəzən isə heç bir təsiri olmurdu. Qidalanma professoru Samantha Coogan Health-ə bildirib ki, tünd şokoladın ürək üçün faydalarını dəstəkləmək üçün həqiqətən də kifayət qədər dəlil yoxdur.

Bununla belə, tünd şokolad südlü və ağ şokoladlı konfetlər, barlar və digər məhsullar üzərində üstünlük verilən seçimdir. Emal nəticəsində polifenolları itirirlər, lakin yağ və şəkərlə doymuş olurlar.

Hətta tünd şokolad da yalnız mülayim şəkildə istehlak edilməlidir - o zaman o, sağlamlıq faydalarına görə deyil, yalnız dadına görə balanslaşdırılmış pəhrizə mükəmməl uyğunlaşacaqdır.