Mütəmadi olaraq giləmeyvə yeməyin ölüm riskinizi azalda biləcəyinə dair araşdırmalara baxmayaraq, zoğal bəzi insanlar üçün təhlükəli ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina “Veçernyaya Moskva” qəzetinə müsahibəsində danışıb.
Onun sözlərinə görə, zoğalın bir sıra əks göstərişləri var, o cümlədən müxtəlif allergik reaksiyalar və fərdi dözümsüzlük bura daxildir. Bundan əlavə, zoğal mədənin divarlarını qıcıqlandıra bilər və mədə-bağırsaq traktının (GİT) işinə mənfi təsir göstərə bilər.
Bu səbəbdən qastrit və digər mədə-bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar üçün bu məsləhət deyil.
Mütəxəssis qeyd edib ki, zoğal həzm etməkdə çətinlik çəkən ishal, ürəkbulanma və şişkinliyə, həmçinin sidik daşı xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Leyla