Hazır səhər yeməyi alarkən onların tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır ki, tərkibində tam taxıl olsun və şəkər olmasın. Foodinfo.az bildirir ki, bu barədə aif.ru-nun müxbirinə diyetoloq Natalya Kruqlova məlumat verib.

“Hazır səhər yeməyini seçərkən onların tərkibinə baxmaq çox vacibdir, çünki indi kifayət qədər yaxşı seçimlər tapa bilərsiniz. Onlar bütün taxıl məhsullarına, tam üyüdülmüş unlara, tam taxıl ununa əsaslanmalıdır. Tərkibində şəkər də olmamalıdır və ya az miqdarda olmalıdır. Artıq duz olmamalıdır. Ona süd və ya fermentləşdirilmiş südlü içkilər, meyvələr, giləmeyvə və qoz-fındıq əlavə edə bilərsiniz. Bu, yaxşı və balanslı seçim olacaq, həm də hazırlıq baxımından tez olacaq”, - deyə diyetoloq bildirib.

Eyni zamanda, Kruqlova şəkər, müxtəlif şərbətlər və duz şəklində əlavələr olan hazır səhər yeməyinin gündəlik istehlakına qarşı xəbərdarlıq edib. O qeyd edib ki, belə müntəzəm səhər yeməyi  piylənmə ilə yanaşı vitamin çatışmazlığına da səbəb ola bilər.