Vaşinqton Universitetinin kardioloqu və ürək-damar xəstəlikləri üzrə ekspert Ketrin Conson xəbərdarlıq edib ki, qazlı içkilər və omeqa-6 doymamış yağ turşuları insult riskini artırır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o, insultların 88 faizinin müvəffəqiyyətlə düzəldilə bilən 23 amilin səbəb olduğunu söyləyib.

Pəhriz səhvləri, kardioloqa görə, insult riskini azaltmaq üçün düzəldilə bilən başqa bir amildir. Xüsusilə, o, soda içmək və bədəndə omeqa-6 yağ turşularının çatışmazlığının beş faiz artırdığını bildirib.

Conson əlavə edib ki, insult üçün ən təhlükəli amillər yüksək xolesterin, hipertoniya, artıq bədən çəkisi və qeyri-aktiv həyat tərzidir.