Terapevt Anastasiya Timoşenko NEWS.ru-ya açıqlamasında meyvə, tərəvəz və yağlı dəniz balıqlarının qan damarlarının divarlarını xolesteroldan "təmizləməyə" kömək edə biləcəyini açıqlayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, meyvə və tərəvəzlərin miqdarını artırmaq lazımdır. Çünki onlar liflə zəngindir. Xolesterolun əmələ gəlməsi və irəliləməsi riskinin azaldılması üçün omeqa-3, doymamış yağ turşularında yüksək olan qidalar, xüsusən də yağlı balıqlar faydalıdır. Onların pəhrizə daxil edilməsi aterosklerozun inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Həkimin sözlərinə görə, qırmızı üzümün tərkibində antiinflamatuar, sinir və kardioprotektiv təsir göstərən resveratrol var. Qırmızı soğanda yüksək olan flavonoid olan xolesterol əmələ gəlməsi riskini azaltmağa kömək edə bilər.