Turşu kələm super qida hesab olunur. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, elm tərəfindən təsdiqlənmiş duzlu kələmin bir neçə faydalı xüsusiyyətləri bunlardır:
Bir porsiya duzlu kələm 4 q lif təmin edir. Yaxşı həzm və müntəzəm bağırsaq hərəkətləri üçün lazımdır. Stress, pəhriz və həyat tərzi, ətraf mühit faktorları və genetika bağırsaqlarınızdakı bakteriyaların tarazlığını zamanla poza bilər. Turşu kələm yeməklə bu problemi həll edə bilərsiniz. Bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyə bilən fermentləşdirilmiş bir qidadır. Araşdırmalara görə, fermentləşdirilmiş qidalar yemək uzun və qısa müddətdə bağırsağınıza təsir edir. Turşu kələm C vitamini mənbəyidir. Tədqiqatlar göstərir ki, turşu kələm kimi qıcqırdılmış qidalar iltihabı azaldır və bu da immunitet sistemini zəiflədə bilər. Turşu kələmdə olan C vitamini dəriyə də təsir edir. Dərinin möhkəm və elastik qalmasına kömək edən struktur zülal olan kollageni yaratmaq üçün lazımdır. Bu vitamin həm də günəşin ultrabənövşəyi şüalarının qarşısını alır və qocalmanı sürətləndirən sərbəst radikalların zədələnməsindən qoruyur.