Qışın gəlişi ilə portağal ənənəvi olaraq süfrənin ən məşhur meyvələrindən birinə çevrilir. O, şirəliliyi, parlaq dadı və immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edən yüksək miqdarda C vitamini ilə sevilir.

Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, buna baxmayaraq, portağaldan heç də hamı faydalanmır və bəzi hallarda hətta ziyan ola bilər. Portağalda çoxlu turşu var və bu, mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra bilər. Bu, qastrit, mədə xorası və ya reflüdən əziyyət çəkənlər üçün təhlükəlidir. Portağal da daxil olmaqla sitrus meyvələri güclü allergendir. Allergik reaksiyalara meyllisinizsə, diqqətli olmalısınız.   

Portağal nisbətən aşağı glisemik indeksə malik olsa da, onların həddindən artıq istehlakı meyvənin təbii şəkərlərinə görə qan şəkərinizin səviyyəsini yüksəldə bilər. Portağal, narahatlıq və ya sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcək turşu-əsas balanssızlığını artıra bilər. Portağaldakı turşu diş minasını zəiflədə bilər, ağrı və həssaslığa səbəb olur.