Qəhvəyə kərə yağı əlavə etmək son illərdə "bulletproof coffee" (gülləkeçirməz qəhvə) adı ilə məşhurlaşıb. 

Foodinfo.az qəhvəyə kərə yağının əlavə edilməsinin səbəblərini təqdim edir:

1. Enerji artırmaq: Kərə yağı təbii yağ qaynağıdır. Qəhvəyə əlavə olunanda bədənə daha uzunmüddətli enerji verir, çünki yağlar yavaş parçalanır.

2. Açlığı gecikdirmək: Yağlı qəhvə içən insanlar özlərini uzun müddət tox hiss edirlər. 

3. Zəka və diqqəti artırmaq: Kərə yağı beyinə faydalı yağ turşuları verir və qəhvənin verdiyi ayıqlıq hissi daha sabit olur.

4. Qəhvənin acılığı azalır: Kərə yağı qəhvənin dadını yumşaldır, onu daha kremli və ləzzətli edir.

Kərə yağlı qəhvə resepti:

İngrediyentlər:

- 1 fincan təzə dəmlənmiş isti qəhvə

- 1-2 çay qaşığı duzsuz kərə yağı 

- İstəyə görə: 1 çay qaşığı hindqozu yağı 

Hazırlanması:

Qəhvəni dəmləyib soyutmadan kərə yağını və hindqozu yağını blenderə tökün.

Blenderlə 20-30 saniyə qarışdırın. Sonda köpüklənmiş qəhvəni isti-isti içə bilərsiniz.