Bu gün bir çox insan öz görünüşü ilə çox maraqlanır. Həm kişilər, həm də qadınlar uzun illər gözəl və sağlam qalmaq istəyirlər. Buna görə də onlar kosmetika sənayesinin ən son məhsullarını alıb istifadə edirlər, vitaminləri başa düşürlər, duşdakı suyun hansı temperaturda dərini tonlandırdığını və onun təbii parıltısını bərpa etdiyini bilirlər. Ancaq qida ilə bütün problemləri həll etmək və potensial riskləri aradan qaldırmaq mümkün deyil. Axı o, ən ləzzətli və vizual olaraq gözəl yeməkdir ki, tez-tez sağlamlığa ən zərərli olur.
Yüksək dərəcəli ağ undan hazırlanmış çörək və şirin xəmirlər. Bədənə daxil olduqdan sonra un qlükoza çevrilir. Sonuncunun artıqlığı təkcə həzmə deyil, həm də dəriyə zərər verir, onu darıxdırıcı, cansız və qırışlara meylli edir. Xüsusilə şirin bişmiş məhsullardan çox istifadə etməməlisiniz: mütəxəssisin fikrincə şəkər gözəlliyin və sağlamlığın başqa bir düşmənidir.
Şəkər və şirin içkilər. Ciddi sağlamlıq problemləri olmadığı təqdirdə şəkərin özü çox zərərli deyil. Ancaq nə qədər çox zərər versəniz, fiziki qocalıq bir o qədər tez gələcək. Bununla yanaşı, qırışlar, sabit bağırsaq problemləri, hipertoniya və yaşlı insanlara xas olan digər xəstəliklər gələcək.
Turşu, turşu tərəvəz. Həddindən artıq duz və sirkə sağlamlığınız üçün çox şəkər qədər zərərlidir. Yalnız yuxarıda göstərilən sağlamlıq problemlərinə əlavə olaraq ödem, qastrit, miqren, saç tökülməsi, dərinin tez-tez iltihabı və s. əlavə edilə bilər.Unutmayın ki, ÜST mütəxəssisləri gündə 5 qramdan çox duz istehlak etməyi məsləhət görmürlər. Və bu, şorbalarda, yan yeməklərdə və bu ədviyyatın məcburi olmasını tələb edən digər yeməklərdə olan həcmi nəzərə alır.
Kolbasa və emal edilmiş ət məhsulları. Onlar həddindən artıq duz tərkibinə, həmçinin kimyəvi əlavələrə (stabilizatorlar, ləzzət artırıcılar və nitritlər) görə təhlükəlidirlər. Hamısı ayrı-ayrılıqda, xüsusən də birlikdə dərinin və saçın keyfiyyətinin pisləşməsinə, daxili orqanların fəaliyyətinin pozulmasına səbəb olur. Əgər zülalsız bir gün yaşaya bilmirsinizsə, o zaman qaynadılmış ət və ya bişmiş əti öz şirəsində - yağsız və ya ədviyyatsız yeyin. Zamanla təbii məhsulların əsl dadından həzz almağa başlayacaqsınız.