Sardina superfood adlanır. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu yumşaq, yağlı balığı konservləşdirilmiş halda da yemək, bişirmək və qızartmaq da olar.

Ürək xəstəliyi riskini azaldır. Bunun səbəbi sardinalarda omeqa-3 yağ turşularının yüksək olmasıdır. Onların ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini azaltdığı və ürək xəstəliklərinin müalicəsinin nəticələrini yaxşılaşdırdığı aşkar edilib.

Beyin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Araşdırmalar göstərir ki, balıq yemək beyindəki boz maddənin miqdarını artırır. Bu maddənin yüksək səviyyələri nevroloji xəstəliklərin riskini azalda bilər. 2022-ci ildə edilən bir araşdırmaya görə, omeqa-3 yağ turşularının istehlakı yaddaş, öyrənmə, idrak rifahı və beyin qan axını yaxşılaşdıra bilər.

Göz xəstəliklərinin inkişaf ehtimalını azaldır. Bu xəstəliklərə yaşa bağlı makula degenerasiyası və qlaukoma daxildir. Həmçinin, omeqa-3 istehlakı quru göz sindromu ehtimalını azaldır.

Sümükləri gücləndirir. Sardina sağlam dayaq-hərəkət sistemi üçün vacib olan qidalarla zəngindir. Bunlar protein, maqnezium, kalsium və D vitaminidir.