Kartof müxtəlif mətbəxlərdə geniş istifadə olunan, faydalı və çox yönlü bir tərəvəzdir. Onun istifadəsi çox sayda reseptdə mümkündür və yeməklərin dadını artırır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, kartof çoxlu vitamin, mineral, və lif ehtiva edir. Əsas qida maddələri arasında vitamin C, B vitaminləri (xüsusilə B6), kalium və manqan var.

Kartof, əsasən nişasta tərkibli bir tərəvəzdir və bu səbəbdən yaxşı bir enerji mənbəyidir.

Bu tərəvəzin qida lifləri həzm sistemini dəstəkləyir və qəbizlik riskini azaldır.

Onun kalium tərkibi qan təzyiqini nizamlamağa kömək edir, damarların sağlamlığını dəstəkləyir.

Kartofun çoxlu fərqli yemək formasında istifadə edilməsi mümkündür: püresi, qızartma, qaynadılmış, bişirilmiş və ya sobada hazırlanmış. Həmçinin ondan çipslər, kartof qızartması, kartof püresi, kartof salatı, kartoflu omletlər və digər yeməklər də istifadə edilir.