Nevroloq Yekaterina Demyanovskaya hansı məhsulların stress səviyyəsini azaltmağa, sinir sisteminin fəaliyyətini dəstəkləməyə və stress müqavimətini artırmağa kömək edəcəyini söyləyib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, bir sıra məhsullarda olan amin turşusu triptofan orqanizmə stressin öhdəsindən gəlməyə kömək edir.
Triptofanın təbii mənbələri sərt pendirlər, kəsmik, süd, qatıq, yulaf, kakao, soya və bütün taxıl çörəyidir, deyə həkim qeyd edib.
Bundan əlavə, stress zamanı bədəni sinir həyəcanının öhdəsindən gəlməyə kömək edən kifayət qədər miqdarda maqnezium ilə təmin etmək vacibdir. Demyanovskaya əlavə edib ki, əhəmiyyətli miqdarda maqnezium ispanaq, brokoli, kələm, qoz-fındıq və toxumlarda, bütün taxıllarda, paxlalı bitkilərdə, bananda, avokadoda və tünd şokoladda olur.