Hansı pendirin insan sağlamlığı üçün ən faydalı olduğu sualına dəqiq cavab vermək mümkün deyil, çünki hər şey bədənin ümumi vəziyyətindən və insanın bu və ya digər məhsulu istehlak etməklə nail olmaq istədiyi məqsədlərdən asılıdır. Foodinfo.az Unian.net-ə istinadla xəbər verir ki, Beynəlxalq Osteoporoz Fondunun məlumatına görə, 60 qram bri, mozzarella və feta pendirlərində 200 milliqramdan çox kalsium var.
Feta pendirinin tərkibində natrium yüksək olsa da, bir çox digər pendirlərdən daha az yağ və kaloridir.
Mütəxəssislərin fikrincə, 28 qram fetada 312 milliqram duz ola bilər. ABŞ Qida və Dərman İdarəsi gündə maksimum 2300 milliqram duz istehlak etməyi tövsiyə edir.
Laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar daha asan həzm olunan keçi pendiri yeyə bilərlər.