Lif bütün meyvələrdə, tərəvəzlərdə, toxumlarda, qoz-fındıqda və bütün taxıllarda olur. Bundan başqa, onun iki növü var: həll olunan və həll olunmayan. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həzm prosesini yavaşlatır, xolesterolu azaltmağa kömək edir və qan təzyiqini yaxşılaşdırır. Həll olunmayan lif nəcisin həcmini artırır, nizamlılığı artırır və xərçəng riskini azaldır.
Bol lif əldə etmək üçün yeməli olduğunuz meyvələr (və giləmeyvə) bunlardır:
Moruq. Hər 150 q moruqda demək olar ki, 10 q lif var. Bu, gündəlik tələbatın təxminən 1/3 hissəsidir.
Avokado. Bu meyvənin yarısında 7 q lif var.
Xurma. Bu bir meyvədə (168 q) 6 q lif var.
Əjdaha meyvəsi. Bir fincan pitaya 5,5 qram lif təmin edir.
Armud. Orta hesabla hər meyvədə 5,5 qram lif var.
Kivi. 1 stəkan dilimlənmiş kivi (təxminən 2 1/2 kivi) 5,4 qram lif ehtiva edir.