Gənə dişləməsindən sonra heyvan mənşəli məhsullara allergik reaksiya yarana bilər. Həkimlər bildirir ki, daha çox qırmızı ətə reaksiya yaranır. Lakin quş əti, yumurta, süd məhsulları, jelatinli qablar da bura daxil ola bilər. 
Foodinfo.az xəbər verir ki, buna alfa-qal sindromu və ya qırmızı ət allergiyası deyilir. Xəstəlik hələ də olduqca nadirdir, lakin bütün dünyada qeydə alınıb. Xəstələr arasında müxtəlif cins və yaşda olan insanlar, uşaqlar var. 
Gənə insanı dişləyəndə bakterial ferment qana daxil olur və immunitet sistemi onunla mübarizə aparmağa başlayır 
 α-qalaktosidaza fermenti bir çox heyvan zülalının tərkib hissəsi olduğundan insanlarda heyvan mənşəli məhsullar yedikdən bir-üç saat sonra allergik reaksiya (alfa-qal sindromunun təzahürləri) baş verir.

Nurlan