Ət bəzən sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Mixail Ginzburq danışıb.

Onun sözlərinə görə, əsas təhlükə ətdə olan parazitlərdir. 

Mal, quzu və donuz əti yoluxmuş olduqda insanlarda helmintoza səbəb ola bilər. Orta qızardılmış ətlə xüsusilə diqqətli olmalısınız, çünki parazitlərə yoluxmuş ola bilər. Ginzburq özünüzü parazitlərdən qorumaq üçün əti tam qızartmağı və qanlı steyklərdən çəkinməyi tövsiyə edir.

Əti təhlükəsiz etməyin asan yolu onu 15 dəqiqə ərzində 100 dərəcəyə qədər qızdırmaqdır. İstilik emalı bütün məlum mikrobları məhv edir.

Nurlan