Çox vaxt insanlar bir az korlanmış alma görəndə yenə yeyirlər. Onu atmaq heyfdir, deyirlər.

Foodinfo.az Lent.az-a istinadla xəbər verir ki, ancaq meyvənin səthinin üçdə biri zədələnirsə, ekspertlər onu yeməməyi şiddətlə tövsiyə edirlər.

Bir az zədələnmiş olsa belə, almadan tamamilə imtina etmək daha yaxşıdır.

Mütəxəssislər izah edirlər: meyvə çürüyərkən, hər hansı bir xoşagəlməz qoxu və ya rənglə özünü müəyyən etmədən, sağlam hissəsində də görünə bilən mikotoksinlər meydana gəlir.

Bu maddələr onkoloji (qaraciyər və böyrək xərçəngi) daxil olmaqla ciddi sağlamlıq nəticələri ilə dolu xroniki intoksikasiyaya səbəb ola bilər.

Ekspertlər mikotoksinlərin istilik emalı zamanı yoxa çıxmamasına xüsusi diqqət yetirirlər.

Bu səbəbdən korlanmış almalardan kompot və ya piroq üçün istifadə edilməməsi tövsiyə olunur.