Bibərin acı və ya şirin olduğunu anlamaq bəzən çətin ola bilər. Aşpazlar bibər seçmək üçün yeni texnika işləyib hazırlayıblar. Bu texnika sayəsində bibərin acı və ya şirinliyini asanlıqla başa düşmək olur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bibərin acı olması onun tərkibindəki kapsaisin adlı kimyəvi birləşmədən qaynaqlanır. Bu kapsaisin bibərin istiotlu komponentdir. Lakin bibərin acılığı onun növündən və böyümək şəraitindən asılı olaraq dəyişə bilər. Bu səbəbdən aşpazlar bibərin acı olub olmadığını müəyyən etmək üçün bəzi üsullardan istifadə edirlər.

Birincisi, aşpazlar bibərin növünü müəyyən etmək üçün onun xarici tərəfini diqqətlə araşdırmağa başlayırlar. Bibərin rəngi və toxuması bu tərəvəz haqqında vacib ipuçları verir. Məsələn, tünd, parlaq bibər daha acılı ola bilər. Bundan əlavə, bibərin ucunda yaşıl bir sapın olması da acılığın göstəricisi ola bilər.

Həmçinin aşpazlar tez-tez bibərləri kəsərək içərisində toxum və ağ membranların olub olmadığını yoxlayırlar. Bu hissələr sıxdırsa, bibərin daha istiotlu olduğu düşünülür.

Acı bibərin faydaları olduqca müxtəlifdir. Acı bibər tərkibindəki yüksək miqdarda C vitamini, A vitamini, dəmir, kalium və digər antioksidanlar sayəsində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. 

Bundan əlavə acı bibərin tərkibində olan kapsaisin maddəsi maddələr mübadiləsini sürətləndirərək arıqlama prosesini dəstəkləyir. 

İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində oynaq və əzələ ağrılarına yaxşı təsir edir.