“Aging Research Reviews” jurnalında dərc olunan son araşdırmaya görə, müntəzəm qəhvə istehlakı insanın ömrünü təxminən iki il uzada bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, alimlərin fikrincə, bu, qocalığa xas olan müxtəlif xəstəliklərin riskinin azalması ilə bağlıdır.
Qəhvənin orqanizmə təsiri ilə bağlı mövcud məlumatları təhlil edən müəlliflər belə qənaətə gəliblər ki, içki ürək və tənəffüs xəstəlikləri, insult, bəzi xərçəng növləri, şəkərli diabet, demans və ağır depressiyanın inkişaf ehtimalını azaldır. İçki həmçinin stressə qarşı müqaviməti artırır ki, bu da ömrün daha da artmasına kömək edir.
Tədqiqat göstərir ki, müntəzəm olaraq qəhvə içən insanlar içkidən imtina edənlərə nisbətən orta hesabla 1,84 il daha çox yaşayırlar. Bu, qəhvənin yaşlı insanların sağlamlığına müsbət təsirini təsdiqləyir.