Naringi meyvəsinin orqanizmı faydaları ilə yanaşı, zərərləri də var. Foodinfo.az xəbər verir ki, naringinin tərkibində çox miqdarda vitamin, mikro və makro elementlər, antioksidanlar var. Bundan əlavə naringi bakterial göbələklərin böyüməsinə də mane olur. Mütəxəssislər sitrus meyvələrinin payız-qış aylarında xüsusilə faydalı olduğunu da qeyd edirlər. Çünki onların tərkibində olan C vitamininin virus xəstəliklərinin profilaktikası üçün böyük faydaları var. Eyni zamanda mədə-bağırsaq xəstəlikləri, qastrit və mədənin turşuluğu çox olan insanlara naringi qəbul etməmək tövsiyə edilir. Naringini həmçinin acqarına yemək təhlükəlidir. Çünki boş mədəyə qəbul edilən meyvə sağlam insanlara belə pis təsir göstərə bilər. (publika.az)