Əti bişirmədən əvvəl yumaq həm faydasızdır, həm də sağlamlıq üçün əlavə risk yaradır. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim Aleksandr Myasnikov və aşpaz Qleb Astafyev bu geniş yayılmış vərdişə qarşı çıxıblar.

Aşpaz izah edib ki, hər hansı ət termiki şəkildə yüksək temperaturda bişirilərkən bütün potensial təhlükəli mikroorqanizmlər məhv olur. Onun sözlərinə görə, ət 200–250°C temperaturda bişiriləcək, bu zaman bütün bakteriyalar öləcək. Əti yumaq isə suyun ətrafına bakteriyaları səpələyir, bu da mətbəxdə lavabonun, stolu və qabları çirkləndirərək kəsişən yoluxma riskini artırır.

Həkim Myasnikov da aşpazın fikrini təsdiqləyərək, izləyiciləri bu vərdişdən imtina etməyə çağırıb.

Astafyev əlavə edib ki, ətin yuyulması zərurəti çox vaxt onun aşağı keyfiyyətli olmasına işarədir. Əgər ət yuyulmalıdırsa, bu məhsulun keyfiyyəti aşağıdır və onu bişirməkdən daha yaxşısı tullamaqdır.

Ət