Həkim-dietoloq, "Qidalanma və Biotexnologiya üzrə Federal Tədqiqat Mərkəzi" Federal Dövlət Büdcə Müəssisəsinin baş elmi işçisi Tatyana Solntseva qidalanmanın yuxu keyfiyyətinə təsirindən danışıb.
“Naharda yağlı, ədviyyatlı və mədə yanmasına səbəb olan qidalar olmamalıdır. Axşam yeməyi üçün ən yaxşı variant zülal və lifdir”, - ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin fikrincə, balanslaşdırılmış şam yeməyi insana daha tez yuxuya getməyə imkan verəcək.
Həkim həmçinin qeyd edib ki, Aralıq dənizi pəhrizinə riayət edən insanlar yuxularını daha keyfiyyətli hesab edirlər.
“Fakt budur ki, bu cür qidalanma bədəni sinir sisteminə, yuxuya getmə prosesinə və müvafiq olaraq yuxuya faydalı təsir göstərən minerallarla təmin edir. Bunlar kalium, kalsium, maqnezium, mis, sink, xrom və başqalarıdır. Bundan əlavə, Aralıq dənizi pəhrizi maddələr mübadiləsinə və lipid mübadiləsinə də yaxşı təsir göstərir”, - deyə mütəxəssis əlavə edib.