Moruq qan təzyiqinin tənzimlənməsində faydalı bir meyvədir. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki zəngin antioksidantlar, lif və kalium bu meyvəni ürək-damar sağlamlığı üçün ideal edir.  

Bu giləmeyvə yüksək miqdarda kalium ehtiva edir. Kalium damarları genişləndirərək qan dövranını yaxşılaşdırır və yüksək təzyiqi aşağı salmağa kömək edir. Həmçinin natriumun təsirini balanslaşdıraraq ürək sağlamlığını qoruyur.  

Onda olan flavonoidlər və antosiyaninlər damarları sərbəst radikallardan qoruyur, iltihabı azaldır və damarların elastikliyini artırır. Bu da qan təzyiqinin sabit qalmasına dəstək olur.  

Lifi qan şəkərini və xolesterolu tənzimləyir, dolayısı ilə qan təzyiqinə müsbət təsir edir. Moruqun tərkibindəki pektin bu prosesə kömək edir.  

Moruq C vitamini ilə zəngindir. Bu vitamin qan damarlarını gücləndirir və qan təzyiqi riskini azaldır.  

Qan təzyiqini tənzimləmək üçün moruğu təzə, qurudulmuş və ya şirə formasında istehlak etmək olar.