Keçi südü qidalandırıcı və faydalı xüsusiyyətləri ilə seçilən bir içkidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, inək südündən daha asan həzm olunur və daha az laktoza ehtiva etdiyi üçün laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar üçün yaxşı alternativ sayılır.
Keçi südü yüksək kalsium, protein, maqnezium, fosfor və vitamin A ilə zəngindir, bu da sümük sağlamlığını və ümumi bədən funksiyalarını dəstəkləyir.
Tərkibindəki yağ molekulları kiçik olduğundan mədə-bağırsaq sisteminə yüngül təsir göstərir.
Keçi südü həmçinin probiyotik xüsusiyyətlərə malikdir və bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Dəri problemlərinin qarşısını almaqda da təsirlidir.