Az miqdarda yağsız qızardılmış ət balanslaşdırılmış pəhrizin bir hissəsi ola bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Doktor Mayk Ballın sözlərinə görə, insanların çoxu üçün qızardılmış ət əzələ kütləsinin qurulmasına və sağlam qanın saxlanmasına kömək edən qida mənbəyidir. Bununla belə, qırmızı ətdə doymuş yağ çoxdur və onun müntəzəm istehlakı yüksək xolesterin, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riski artıra bilər.

Mədə-bağırsaq problemi olan insanlar üçün qızardılmış ət çətin qidadır. Doktor Ball izah edir ki, qırmızı ətin həzm edilməsi çətin olur, xüsusən də insanda həzm problemi varsa.

Qırmızı ət allergiyası olan insanlarbundan uzaq durmalıdır. Çünki  simptomlar ət yedikdən bir neçə dəqiqə sonra ortaya çıxa bilər.

Diabetli insanlar qırmızı ətlə xüsusilə diqqətli olmalıdırlar. Tərkibində  xolesterinin səviyyəsini artıra və yüksək qan təzyiqinə kömək edən əhəmiyyətli miqdarda doymuş yağ var.