Sağlam yağları və qida dəyəri ilə seçilən bu çərəz təkcə dadı ilə deyil, həm də bir çox sağlamlıq faydaları ilə tanınır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, püstə xolesterol səviyyəsini azaltmaq, qan şəkərini tarazlaşdırmaq və bədən üçün lazım olan qidaları təmin etmək qabiliyyəti ilə diqqət çəkir.

Tərkibindəki təbii yağ turşuları sayəsində ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Doymamış yağ turşuları xolesterol səviyyəsini aşağı salmaqla ürək xəstəliyi riskini azaltmağa kömək edir. Bundan əlavə, liflə zəngin olduğu üçün həzm sistemini tənzimləyir və uzun müddət toxluq hissi yaradır.

Bu dadlı çərəz protein baxımından da çox zəngindir. Əzələ inkişafını dəstəkləməklə yanaşı, həm də gündəlik protein ehtiyacını qarşılamağa kömək edir. Bundan əlavə, tərkibindəki B vitaminləri ilə bədənin enerji istehsalına kömək edir. E vitamini ilə zəngin olması isə hüceyrələrə oksidləşdirici stressi azaltmağa yardımçı olur.

Püstənin digər mühüm faydası qan şəkərini balanslaşdırmaq qabiliyyətidir. Tərkibindəki lif və sağlam yağlar qan şəkərinin səviyyəsini tarazlaşdırmağa və insulinə həssaslığı artırmağa kömək edir. Bu xüsusiyyət xüsusilə diabet xəstələri üçün böyük bir üstünlük təmin edir.

Bu meyvə həm də kalium, maqnezium, dəmir və sink kimi mühüm mineralların zəngin mənbəyidir. Bu minerallar bədən funksiyalarının tənzimlənməsində əsas rol oynayır. Xüsusilə maqnezium əzələ və sinir funksiyalarına müsbət təsir göstərir.