Qastroenteroloq Yekaterina Kaşux RT ilə söhbətində hansı pendirin ən sağlam olduğunu və bu məhsulun niyə baş ağrısı yarada biləcəyini deyib.
Foodinfo.az bildirir ki, həkim pendirlərin əksəriyyəti süd zülalları və yağlarla zəngin, yüksək kalorili və qidalı məhsul olduğunu bildirirb. Bir çox çeşiddə A və B vitaminləri, o cümlədən B12 var ki, bu da insanın enerjili və məhsuldar olmasına kömək edir.
Həkim vurğulayır ki, gündə nə qədər pendir yemək lazım olduğuna dair rəsmi tövsiyələr yoxdur. Bununla belə, bunun çox yüksək kalorili bir məhsul olduğunu xatırlamaq lazımdır, ona görə də ondan sui-istifadə etməməlisiniz.
Məsələn, 100 q parmezanda təxminən 430 kkal var. Bundan əlavə, bütün pendirlərdə mayeni saxlayan, şişməyə səbəb olan və ürək-damar sisteminə əlavə stress yaradan kifayət qədər böyük miqdarda duz var.