Qreypfrutun qanda dərman konsentrasiyasını kəskin artırmaq potensialı var. Foodinfo.az bildirir ki, toksikoloq və elm jurnalisti Aleksey Vodovozov bu məsələ ilə bağlı xəbərdarlıq edib. O, xüsusilə müalicə kursu zamanı qəbul edilən dərmanlar üçün təhlükənin yüksək olduğunu vurğulayıb.

Vodovozovun sözlərinə görə, qreypfrutun tərkibindəki faydalı flavonoidlər, o cümlədən quercetin, dərmanın qanda konsentrasiyasını artıraraq, onun uzun müddət qalməsinə səbəb ola bilər. Bu vəziyyət isə ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.

Ekspert əlavə edib ki, problem təkcə qreypfrutun bir dəfə istehlakında deyil, uzun müddət gündəlik istifadəsində yaranır. Belə ki, dərman qəbul edən şəxslər əgər həftələrlə qreypfrut yeyirlərsə, bu, dozanın təhlükəli həddə çatmasına səbəb ola bilər.