Sadəcə təbii qidalar qəbul edərək xəstəliklərdən qorunmaq və immun sistemini qüvvətləndirmək mümkündür. Foodinfo.Az xəbər verir ki, yeganə şərt insanın öz orqanizmini tanıması və hansı qidaya nə qədər ehtiyac duyduğunu bilməsidir. Mütəxəssislər hər qidadan yetərli miqdarda və ölçülü formada yeyilməsini məsləhət görür. Bunun səbəbi hər qidanın fərqli dəyərlərə sahib olması və orqanizmin bütün qidalara olan ehtiyacıdır. Ürək-damar sağlamlığını qoruyan qidalar: - Nar - Çiy badam, qoz, fındıq və bu kimi çərəzlər - Yulaf - Pomidor, qırmızı bibər, qırmızı kələm, kök - İspanaq, brokkoli, portağal, limon, naringi, banan - Zeytun yağı - Gündə 1 fincan yaşıl çay, qəhvə Bağırsağın sağlamlığını qoruyan qidalar: - Noxud, lobya, mərci - Qatıq, pendir, turşu, kefir - Çiy badam - İspanaq, brokkoli - Balıq - Alma, banan Ağciyəri qoruyan qidalar: - Qara üzüm - Sarıkök - Çərəz - Sarımsaq - Kələm - Brokkoli - Balqabaq - Kivi - Portağal - Çuğundur - Zəncəfil Dərini qoruyan qidalar: - Yaşıl çay - Brokkoli, ispanaq, avokado və yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər - Limon, portağal - Fındıq, badam - Zeytun yağı - Balıq - Qara şokolad - Yumurta, qatıq Sümüklərin inkişafını təmin edən qidalar: - Süd, pendir, qatıq - Balıq - Noxud - Fıstıq, qoz, badam - Kələm, brokkoli - Yumurta - Lobya, mərci - Göbələk - Qırmızı ət. (publika.az)