Yəqin eşitmisiniz ki, soyuducuya isti qab və boşqab yemək qoymamalısınız. Foodinfo.az 24tv.ua- ya istinadən xəbər verir ki, lakin qadağanın səbəbi barədə hamı eşitməyib.

Kanal 24 xəbər verir ki, yeməyi tez soyutmaq lazımdırsa, onu soyuducuya qoymaq yaxşı həll yolu kimi görünə bilər. Bununla belə, bunu etmək hələ də tövsiyə edilmir.

Məlum olub ki, bəzi hallarda soyuducuya isti tava qoymağa icazə verilir - ancaq soyuducunuzda isti yeməklər üçün xüsusi bölmə və ya məhsulların sürətli soyudulması və dondurulması texnologiyası olduqda bu mümkündür.

No Frost texnologiyasına malik müasir soyuducularda soyuducu dövrə ilə arxa divar arasında soyudulmuş havanın yığıldığı xüsusi boşluq var. Bundan sonra, bir pərvanə tərəfindən distillə edilir və avadanlıq müvafiq funksiyası olmayan soyuducular qədər əziyyət çəkmir.

Ancaq köhnə modellərə isti yemək qoymaq hələ də yaxşı fikir deyil və bunun bir neçə səbəbi var.

Şorba və ya digər yemək o qədər isti olarsa, buxarlanırsa, o zaman soyuducunun içini dolduracaq və sonda divarlarda buz "paltosu" meydana gətirəcəkdir. Zaman keçdikcə soyuducu da xoşagəlməz iy verməyə başlayacaq.

Tavanı şüşə rəfin üstünə qoysanız, temperatur fərqinə görə qızıb çatlaya bilər.

Soyuducudakı kompressor fasilələrlə işləyir - yəni yalnız temperatur yüksəldikdə və cihazın soyudulması lazım olduqda açılır. İçindəki isti yemək kompressoru tam gücü ilə işləməyə məcbur edəcək və o, həddindən artıq istiləşə və ya hətta yandıra bilər.