Sağlam qocalmanın sirləri tədricən araşdırılır və bəzi yemək vərdişləri yaşlanmanı ləngidə bilər. Foodinfo.az Sports.kz-ə istinadən xəbər verir ki, uzunömürlülük tədqiqatçısı Den Buettner minestrone şorbasının gündəlik istehlakının onu bioloji yaşından gənc saxladığını bildirir.
64 yaşlı mütəxəssis deyir ki, hətta həkimlər onun sağlamlıq vəziyyətindən təəccüblənir və bunu əsasən hər səhər minestrone şorbası yemək vərdişi ilə əlaqələndirir.
Bu şorbanın reseptini Buettner Sardiniyada araşdırma apararkən öyrənib. Ada uzunömürlü insanlarla məşhurdur və mütəxəssis hesab edir ki, onların əsas sirri düzgün qidalanma vərdişlərindədir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, Sardiniyada minestrone şorbası təkcə isidici yemək deyil, həm də gündəlik hazırlanır. İçərisində paxlalılar, taxıllar, müxtəlif tərəvəzlər və göyərti qarışdırılır ki, bu da alimlər tərəfindən qeyri-adi faydalı hesab olunur.
Buettner öz reseptində tərəvəz və paxlalıların qarışığından istifadə edir, şorbanın sonunda isə bir qaşıq zeytun yağı və avokado əlavə edir ki, yemək daha doyurucu olsun.
Mütəxəssisin fikrincə, bu sadə, lakin balanslı şorba gündəlik qidalanmada yer aldıqda sağlamlıq və uzunömürlülük üçün böyük fayda verir.
Beləliklə, uzunömürlü insanların yemək vərdişlərindən ilham almaq, xüsusilə tərəvəz və paxlalı ilə zəngin, balanslı şorba hazırlamaq gündəlik qida rejimində önəmli tövsiyə kimi çıxış edir.






