C vitamini infeksiyalara qarşı müqaviməti artırır. Onun mənbələri tərəvəz, meyvə və giləmeyvədir.
Vitamin B1 karbohidratların, amin turşularının və yağ turşularının metabolizmasını tənzimləyir. Yulaf və qarabaşaq yarması, darı, qaraciyər və kəpək çörəyi bu vitamin ilə zəngindir.
Vitamin B2 maddələr mübadiləsini tənzimləyir və görmə kəskinliyini artırır. Qaraciyər, yumurta, süd məhsulları, ət, balıq, qarabaşaq yarmasında bu vitamin var.
Vitamin PP yüksək sinir fəaliyyətini tənzimləyir və təsir göstərir. Ət məhsullarında daha çox olur.
B12 vitamini hematopoez üçün də lazımdır. Süd, yumurta, ət, balıqlda zəngindir.
Vitamin A metabolik prosesləri tənzimləyir. Xüsusilə heyvanların və balıqların qaraciyərində çox olur.