Mütəxəssislər bizə yaşın 50 yaşdan sonra, yumurtanı nə qədər yemək lazım olduğunu bildiriblər.
Foodinfo.az Healthdigest.com-a istinadla xəbər verir ki, yumurta çox vaxt super qida kimi təqdim olunur. Onlar A vitamini, selenium və müxtəlif B vitaminləri kimi qida maddələri ilə zəngindir.
İnsanlar 50 yaşına çatdıqda, bir çox qidalanma mütəxəssisi müəyyən qidaları məhdudlaşdırmağı və ya xaric etməyi məsləhət görür. Məsələn, duzlu, şirin və həddindən artıq emal edilmiş qidalardan imtina etmək, həmçinin ağ çörək və yüksək karbohidratlı makaron istehlakını azaltmaq tövsiyə olunur. Yumurta isə bu kateqoriyaya aid deyil.
Əksinə yumurta qida dəyərinə görə yüksəkdir. Lakin bu o demək deyil ki, siz onları hər yeməkdə yeməlisiniz. Bütün sağlam inqrediyentlər kimi, digər qida maddələri ilə zəngin qidalarla birlikdə ən yaxşı şəkildə istehlak edilir.