Pəhrizinizi bir az dəyişdirsəniz, insult və ya infarkt ehtimalı kimi təhlükəli risklər də azalacaq. Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, sevimli şirniyyatlardan imtina etmək qətiyyən lazım deyil.
Qan damarlarında toplanan xolesterin (aşağı sıxlıqlı lipoproteinlər) qan axını pozur, bu da tez-tez ölümə səbəb olur. Eyni zamanda, bir çox insanlar qan damarlarında təhlükəli lövhələr olduğunun fərqinə belə varmaya bilərlər. Vəziyyət kritikləşdikdə həkimlərə müraciət edilir.
Özünüzü yüksək xolesteroldan qorumaq üçün pis vərdişlərdən imtina etmək, fiziki fəaliyyəti unutmamaq və pəhrizinizi izləmək vacibdir.
Daha çox bitki qidaları yeyin. Xiyar, pomidor, alma, göyərti və digər oxşar məhsullarda yağ yoxdur, lakin çoxlu lif, vitamin, mineral və su var. Bütün bunlar orqanizmə duzlu və yağlı yeməklərdən sonra yaranan yükün öhdəsindən gəlməyə kömək edir.
Səhər yeməyində yulafa üstünlük verin. Bu sıyıq həll olunan liflə zəngindir və qan dövranından mumlu maddənin udulmasını tənzimləyərək xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.
Paxlalıları daha tez-tez yeyin. Bu qidalar xolesterol səviyyəsini aşağı salmaq üçün yaxşı olan çoxlu protein və digər qida maddələrini ehtiva edir.