Alma sirkəsi insan orqanizmi üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir, lakin onun istifadəsi ehtiyatlılıq tələb edir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə MD Anderson Xərçəng Mərkəzindən dietoloq Lindsay Walford danışıb.

Tədqiqat, iki ay ərzində gündə iki yemək qaşığı alma sirkəsinin istehlakının hemoqlobin səviyyəsinin əhəmiyyətli dərəcədə azalmasına səbəb ola biləcəyini göstərib. O, həmçinin xolesterinin miqdarını azalda bilər.

Diş minasının aşınmasına və qida borusunun zədələnməsinə səbəb ola biləcək sirkədən istifadə etmək təhlükəlidir. Buna görə də istifadə etməzdən əvvəl ehtiyat tədbirləri görmək və sirkəni düzgün şəkildə təyin etmək lazımdır.