Konservləşdirilmiş balıq çox vaxt sağlam qida maddələrinə malikdir və yolda qəlyanaltı kimi idealdır. Bəs konservləşdirilmiş balıqların hansı növləri daha yaxşıdır?
Sardina sizə omeqa-3 yağ turşuları, kalsium, D və B12 vitaminləri almağa imkan verəcək. Omeqa-3 ürəyinizin sağlamlığını və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıracaq, kalsium isə sümüklərinizi gücləndirəcək.
Konservləşdirilmiş siyənək omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və D və B12 vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə, zülal və seleniumun əla mənbəyidir.
Qızılbalıq konservləşdirilmiş halda zülal, D vitamini və omeqa-3 yağ turşularının əla mənbəyidir.
Araşdırmalara görə, ton balığı bir çox digər dəniz məhsulları ilə müqayisədə daha çox protein ehtiva edir və eyni zamanda güclü bir amin turşusu profilinə malikdir.
Konservləşdirilmiş skumbriya omeqa-3 yağ turşuları, D vitamini və B12 vitamini ilə zəngindir. Bütün bunlar ürək üçün faydalıdır.
Kilkə xüsusilə omeqa-3 yağ turşuları, kalsium və dəmirlə zəngindirlər.