Payızda yemək üçün ölümcül olan üç şirniyyatın adı açıqlanıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb kafedrasının müəllimi, cərrah Aleksandr Umnov NEWS.ru-ya bildirib ki, payızda bişmiş alma, qızardılmış şərab və balqabaq lattesindən uzaq durmaq daha yaxşıdır.

O qeyd edib ki, bu məhsulların kalorisi çox yüksəkdir və həmçinin qastrit və xoraların inkişafına səbəb olur.

"Payızda mədənin turşuluğunu artırmaq xüsusiyyətinə görə bişmiş almalardan qaçınmaq daha yaxşıdır, bu da qastrit və ya xoralara, həmçinin əlavə funtlara səbəb ola bilər. Sidikqovucu təsir göstərdiyinə görə, bu məhsulu sidik daşı xəstəliyi və ya prostatitdən əziyyət çəkən insanlar üçün istifadə etmək tövsiyə edilmir”, - Umnov bildirib.

Həkim xatırladıb ki, balqabaq lattesinin zərəri şəkərin çoxluğundadır, ona görə də şəkərli diabetiniz varsa bu içkini qəbul etmək olmaz.

Onun sözlərinə görə, alkoqolsuz isti şərab yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, piylənməyə və şəkərli diabetin inkişafına kömək edir. Meyvələr bişirildikdə çoxlu faydalı maddələr itirir, yalnız karbohidratlar qalır. Bundan əlavə, ekspert qeyd edib ki, bu içki damarların genişlənməsinə səbəb olur ki, bu da təzyiqin aşağı düşməsinə və huşunu itirməyə səbəb ola bilər.