Məsləhətçi diyetoloq Aleksey Kabanov şirniyyat və digər şirniyyatların etiketlərində və qablaşdırmalarında məhsulun tərkibində olan bitki yağları istifadə üçün xüsusi formaya gətirilən yağlarla eynidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, palma yağından qida sənayesində “çoxlarının düşündüyü kimi” ucuzluğuna görə deyil, öz xüsusiyyətlərinə görə istifadə olunur. Palma yağının maye bitki yağlarından üstünlüyü onun yarı bərk konsistensiyasındadır. Əgər alıcı qablaşdırmada “xüsusi yağlar” ifadəsini görürsə, deməli, söhbət yuxarıda qeyd olunan yağlardan gedir.

Ancaq zərərli komponentlər də var - trans yağlar. Onlar maye yağlardan süni yolla - hidrogenləşdirmə ilə bərk piylər istehsal edildikdə alınır. Bunlar zərərli maddələrdir və qanunvericilik səviyyəsində onların payı 2%-dən çox olmamalıdır.